ZWO: Projectzondag Indonesië 2 december

ZWO: Projectzondag Indonesië 2 december

Op zondag 2 december zal het project “Kinderen in de knel in Yogyakarta” bij u onder de aandacht worden gebracht. Dit is het vierde project wat we als gemeente, via Kerk in Actie, in Indonesië ondersteunen.

Anak Wayang, partnerorganisatie van Kerk in Actie, organiseert activiteiten voor kinderen in de kampongs van Yogyakarta. Deze kinderen groeien op in een omgeving die hen letterlijk en figuurlijk weinig ruimte biedt. Volwassenen zijn werkloos en hebben nauwelijks enige opleiding. Ze zijn druk met hun eigen problemen en hebben daardoor weinig aandacht voor hun kinderen, die vaak een bijdrage aan het gezinsinkomen moeten leveren. Sommige kinderen kunnen daardoor niet naar school. Anderen moeten na schooltijd gaan werken. Velen verlaten school zonder diploma en worden uitgebuit op hun werk. Kinderen die in de kampongs opgroeien, lopen een groot risico op straat te belanden, misbruikt te worden of verslaafd te raken.
Door dans, toneelspel en schilderen leren de kinderen zich uiten, worden ze geholpen keuzes te maken en leren ze op een vriendschappelijke manier met elkaar omgaan. De medewerkers van Anak Wayang betrekken hierbij ook de ouders van de kinderen en de scholen in Yogyakarta, bijvoorbeeld via een schilder- en verhalenwedstrijd. Door optredens in en buiten Yogyakarta bereikt Anak Wayang een groot publiek buiten de kampongs. Vergeten kinderen krijgen weer aandacht en leren trots te zijn op zichzelf. Ook ouders worden bijgestaan via trainingen en speciale ouderbijeenkomsten.
Anak Wayang heeft als visie om ook in de toekomst kinderen te ondersteunen in de ontwikkeling van hun talenten, zodat zij een beter leven tegemoet gaan dan hun ouders.

De collecte in deze dienst zal toegelicht worden door Ingrid Bron (uit Boven Hardinxveld). Zij is afgelopen zomer in de Kampongs geweest om een bezoek te brengen aan dit project. Zij zal in het kort uit eigen ervaring vertellen over wat Anak Wayang doet en wat uw bijdrage kan betekenen voor de kinderen en ouders in Yogyakarta.
Wij hopen van harte op uw komst en uw bijdrage.

Reacties zijn gesloten.