Actie Schoenendoos 2011

Actie schoenendoos/actie 4 kids

Iedereen die mee gedaan heeft om deze actie weer te laten slagen hartelijk dank! Dit jaar gaan de dozen rond de feestdagen naar Moldavië, Siërra Leone, Oeganda, Roemenië en Zambia.

De dozen zijn bedoeld voor kinderen in oorlogskampen of vluchtelingenkampen die dus zelf niets of zeer weinig meer hebben. Wij, als gemeente, hebben 56 dozen ruim gevuld en een geld bedrag bij elkaar gebracht van 110 euro. Samen met de Ichthus school hebben we in totaal 210 dozen mogen inleveren op het centrale punt in Papendrecht. Namens de kinderen vanuit bovenstaande landen en de organisatie Actie 4 Kids: Hartelijk Dank voor de soms zeer spontane en onverwachte inzet, maar ook voor het mogelijk maken dat de dozen goed gevuld konden worden. Gezamenlijk hebben we het mogelijk gemaakt een aantal kinderen zeer blij te maken met de gevulde doos en het bijgevoegde evangelie!
________________________________________________________________
Het is weer tijd voor de actie schoenendoos of wel actie 4 kids.

Ook dit jaar zouden we als kerk weer graag  meedoen aan de schoenendoos actie 2011.
Dit jaar gaan de dozen naar Moldavië,  Sierra Leone, Oeganda, Roemenië en Zambia.
De dozen zijn bedoeld voor kinderen  in oorlogskampen of vluchtelingenkampen, die dus zelf niets of zeer weinig meer  hebben.

Wat is de bedoeling?
Er worden schoenendozen versierd en gevuld met klein speelgoed, schriften en/of bloknootjes, een pen/potlood, kleurpotloden/stiften, shampoo, tandenborstel, tandpasta en een knuffel en/of spelletje. Als de doos gevuld is, wordt er als laatste een Bijbelverhaal in hun eigen taal toegevoegd.

Zou u/jij mee willen helpen met het bij elkaar brengen van de spullen? Aan het verzenden van de dozen zijn ook kosten verbonden: € 5,- per doos.

Inleveren
Zondag 30 oktober en 6 november kunnen spullen worden ingeleverd in de kerk.
Tevens staat er dan een doos klaar voor de financiële steun.
Bent u niet in staat zelf de spullen naar de kerk te brengen, maar wilt u wel een bijdrage leveren, neem dan contact op met onder genoemd persoon.

Inpakken
Woensdag 9 november van 9.00–11.30 uur is er hulp nodig om de dozen in te pakken.
Wilt u meer weten over deze schoenendoos  actie dan is er informatie te vinden op: www.actie4kids.org
Als u wilt helpen, graag opgeven bij Marjan de Ruiter tel: 617025.
Mail: j.m.de.ruiter@planet.nl.