ALPHA Wat is het en voor wie is het?

Wat is Alpha?

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha. Tijdens interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt.

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige deelnemer; wereldwijd volgden ruim 24 miljoen mensen een Alpha.

Voor wie?

Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is dit echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?

Omdat je samen nadenkt over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt het?

Elke avond begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

Er zijn circa tien bijeenkomsten en een Alpha-dag of Alpha-weekend. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Je bespreekt onder meer de volgende onderwerpen:

· Is er meer?

· Wie is Jezus?

· Bidden: waarom en hoe?

· De Bijbel lezen: waarom en hoe?

· Hoe zit het met de kerk?

Welkom!

Zin in een nieuwe uitdaging? Je bent van harte welkom op Alpha. De eerste avond is op 16 januari in “De Buurman”. Wil je meedoen of gewoon een keertje vrijblijvend kennismaken? Meld je aan bij Klaas Otter of Marco Kraaijeveld, Zijlweer 3: Tel. 0184-616691 Mob. 06-51880438; marcokraaijeveld@filternet.nl