Cirkelslag KIDS 2019

Vrijdagavond 15 november klokslag half 8 was het dan eindelijk zo ver…. SIRKELSLAG KIDS 2019.

Twee teams van 8 kinderen van (8 tot 10 jaar) speelden in de ontmoetingsruimte dit spel tegen elkaar en tegen nog ruim 300 teams in de rest van Nederland.
Het thema dit jaar was: In het donker zoeken naar licht.

De spellen hadden allemaal te maken met het verhaal van Daniël. Daniël werd in de leeuwenkuil gegooid. Maar het verhaal begint al eerder: met de verwoesting van de stad Jeruzalem door de Babyloniërs. De Israëlieten mogen niet meer in hun eigen land wonen. Ze worden in ballingschap meegenomen naar Babylonië en komen in een vreemd land waar mensen anders denken en doen. Een land waarin ze niet zichzelf kunnen zijn en zich gevangen voelen. Daniël groeit op in deze donkere tijd.
Daniël en zijn vrienden kozen er voor om niet het eten van koning Nebukadnezar te eten, maar wilden 10 dagen alleen maar groenten te eten en water te drinken. Was dit dom of dapper van Daniël? Daniël kiest in deze donkere tijd voor zijn geloof!

De kinderen moesten vervolgens ook in het donker kiezen. Geblinddoekt kregen ze 10 soorten eten te proeven. Ieder goed geraden soort leverde punten op!

 

 

Na deze ‘Proeverij’ moest er ook nog een beeld geknutseld worden wat in het vervolg moest worden omgegooid met een tennisbal (als verwijzing van de droom van de koning over een beeld wat door een rotsblok wordt vernield).

Daarna moest met een rebus geraden worden hoe de drie vrienden van Daniël heetten en vervolgens moesten ze door middel van het oplossen van rekensommen de uitgang uit de brandende oven zien te vinden.

We leerden ook dat woorden veel betekenis kunnen hebben. De woorden die je zegt of schrijft kunnen mensen troosten of vreugde geven. Per team maakten we een positieve collage door positieve woorden uit te knippen. Deze collages worden opgestuurd naar Jeugddorp De Glind*.

In het laatste spel speelden de juryleden een leeuw. Hierbij moesten de kinderen in een soort ‘stoelendans’ zorgen dat de leeuw niet de ‘vrije’ stoel kon bemachtigen en dus kon gaan zitten om uit te rusten.

Het was een super gezellige avond!

Maandag wordt bekend gemaakt op welke plek onze teams zijn geëindigd ten opzichte van de andere teams in Nederland.

*Het hele spel werd gepresenteerd vanuit Jeugddorp De Glind. Hier wonen zo’n 120 kinderen en jongeren die te grote problemen hebben om thuis op te groeien bij hun ouders. In de Glind groeien ze op met de zorg die ze nodig hebben. De kinderen worden geholpen met school, stage lopen en werken. Meer info? Klik hier