Fietstocht “Als een lopend vuurtje”

Stichting ‘Als een Lopend Vuurtje’ stopt met bestaan

Woensdagavond 11 oktober 2017 is besloten dat Stichting ‘Als een Lopend Vuurtje’ stopt met haar bestaan. Na 10 jaar blijkt het hoogtepunt te zijn bereikt. We hebben met elkaar zeer mooie fietsdagen mogen beleven en op die manier ook veel goede doelen mogen steunen.

We willen iedereen hartelijk bedanken voor de tijd, moeite, inzet en giften van de afgelopen jaren. We houden er met elkaar een mooie herinnering aan over. Op de slotavond kregen we nog een mooi gedicht mee van Henk van Noorloos. Hiermee sluiten we graag het bericht af.

De pinksterfietstocht eindigt niet met een trieste ontbindingsclausule. Het vuur van de Geest legt niemand aan banden, maar op aarde werkt God door onze handen. Neem daarom dit estafette stokje aan, zodat Zijn werk toch door kan blijven gaan”

 

——————————————————————————————————————-

Eerste berichtgeving:
Op zaterdag 18 mei 2013 werd voor de zevende keer de fietstocht ‘Als een lopend vuurtje’ georganiseerd. In 2007 namen er 300 mensen deel aan deze fietstocht en openden 19 kerken, in het Land van Heusden en Altena, hun deuren voor het fietsende publiek.

Inmiddels zijn er vonkjes over gesprongen naar de regio’s Alblasserwaard, Vijfheerenlanden, Dongemond en de Bommelerwaard.

Zo is het aantal startende fietsers tot aan 2012 gegroeid naar 746 en waren er die dag ongeveer 40 van de deelnemende kerken open.