Herdenking 4 mei 2019

Programma Herdenking zaterdag 4 mei 2019

Tijdens de plechtigheid is er evenals voorgaande jaren een speciale rol weggelegd voor de veteranen.

19.15 uur Aanwezig/verzamelen
Opstelling stoet Sportpark Sluisweg, kantine Voetbalvereniging Hardinxveld, Sluisweg 131a, 3371 ET Hardinxveld-Giessendam

19.30 uur Vertrek naar het monument onder begeleiding van de drumband van EMS. De harmonie van muziekvereniging EMS heeft zich ondertussen al geïnstalleerd bij het monument en brengt koraalmuziek ten gehore

19.50 uur Opstelling bij het monument

19.58 uur ‘‘Last Post’

20.00 uur Twee minuten stilte en vervolgens zingen van het ‘Wilhelmus’
(eerste en zesde couplet), begeleid door EMS

20.05 uur Bij het gedenkteken worden kransen gelegd namens het Gemeentebestuur, ‘Oranje Trouw’, De Nederlandse Bond van Wapenbroeders en de Vereniging Oud-Militair Indiëgangers (V.O.M.I.)* , de Merwedegijzelaars, een combinatie van de gezamenlijke kerken, het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Hardinxveld-Giessendam en alle scholen in Hardinxveld-Giessendam.

20.08 uur Toespraak burgemeester en voordracht gedicht door twee leerlingen van het Willem de Zwijgercollege.

20.15 uur Defilé langs het monument – start met het leggen van bloemen door leerlingen van de Merwedeschool die dit jaar medewerking verleent. Vervolgens is er voor de overige aanwezigen gelegenheid bloemen te leggen bij het gedenkteken. EMS speelt ondertussen.

20.30 uur Na afloop is er voor de aanwezigen gelegenheid om in het gebouw van Scouting A15, aan de Sliet, een kopje koffie/thee te drinken.

*De krans van de V.O.M.I. wordt gelegd door twee leerlingen van de Merwedeschool.