Kerstmarkt 2017

Zaterdag 9 december kwart voor tien: zo’n 25 medewerkers staan er klaar voor! De koffie is bruin, met daarbij 12 taarten en koeken om aan te snijden en een stand vol gebak/koek (veel van de dagbesteding van het Arsenaal) voor de verkoop. Er zijn 7 grote pannen soep aangeleverd, 150 broodjes, 16 pakken pannenkoekmix, 2 tafels vol prijzen voor het rad van avontuur, 110 zelfgemaakte kerststukken, tafels vol boeken, puzzels, rommelmarktspullen, fietsen, enz. Stands met heerlijke kaas (van Gert), mooie kaarten, prachtig gevouwen kerstengeltjes en andere zelfgemaakte spullen zoals likeur van mevr. Muis (jawel, de moeder van..) Drie en – een – half uur later: al het eetbare is op, na 22 rondes zijn er geen prijzen meer voor het rad en veel spullen zijn verkocht. Om half vier zien kerkzaal en ontmoetingsruimte eruit, alsof er geen kerstmarkt is geweest en zitten de medewerkers voldaan aan de koffie met de laatste taart! De voorlopige opbrengst is een verrassing: minstens 3100 euro. Er worden nog een aantal kerststukjes later verkocht, er gaan wat mooie spullen op marktplaats en tenslotte brengt de kerstpost nog 440 euro op. Het eindresultaat: 3942,20 euro!!

Intussen is daarvan de helft overgemaakt aan “De Buitenhof”.

Dank aan iedereen die heeft meegeholpen om dit prachtige resultaat te bereiken! Het was een kerstmarkt waaraan nauwelijks onkosten waren verbonden, want alles wat gebakken en gekookt werd is gratis geleverd! Ook de prijzen voor het rad werden geschonken en bij elkaar gespaard via de spaarpunten- doos in de hal: ruim 160 euro aan geld en geschenken en 13 rollades. Samen sparen loont dus! Wat er gebeurd is met de spullen die over waren? Er zijn wat dozen op de zolder van de kerk gezet voor de volgende keer en er is één rit naar de kringloopwinkel gemaakt. Voor het restafval was er bijna niets!

Waren er dan helemaal geen minpunten! Jawel, we hebben heel wat gemeenteleden gemist, maar er waren gelukkig veel mensen van buiten de kerk. Volgend jaar hopen we u allemaal te zien op zaterdag 8 december. De kerstmarktcommissi