Open synagogedienst in de kerkzaal Boven-Haedinxveld

Ongeveer één keer per maand wordt er ergens in het land een open Synagogedienst gehouden o.l.v. rabbijn Thamara Benima met ondersteuning van Alexander de Vries als chazan. Een viering om niet-Joden en Joden voor wie de drempel van de sjoel te hoog is, te laten ervaren wat er op vrijdagavond gebeurt in de synagoge. In deze dienst gaat het zoals bij de Jewish gemeente Bejt HaChidush in Amsterdam, maar mét een uitleg! Omdat het op de joodse vrijdagavond ook gaat om gezellig samenzijn, zijn inloop en kaddoesj ook belangrijk! De dienst is gratis, maar uw gift voor liefdadigheid (tsedaka) is meer dan welkom.

Opzet van de avond: Vrijdag 20 maart te Boven-Hardinxveld. 19.00 inloop met koffie en thee en lekkernijen. 19.30-20.30 Kabbalat Sjabbat-dienst 20.30-22.00 kiddoesj, met zegen van de Sjabbat,

wijn, brood, lekkers en gezelligheid.

Een goed verhaal?

Waar gebeurd verhaal over de Joodse familie Meiboom, die op de Buurt woonde. Gert Romijn heeft over hun geschiedenis een film gemaakt. Dit verhaal kunt u horen en zien en er wordt iets verteld over de cedermaaltijd, die de Joden aan het begin van Pesach vieren. U kunt dan ook joodse gerechten proeven en daarvan recepten krijgen.

Datum/Tijd: Woensdag 8 april/ Na de vesper

(ca. 20.00 uur)

Locatie: Het nieuwe bijgebouw van de kerk.

Kosten: vrijwillige bijdrage.

Op het prikbord in de ontmoetingsruimte hangt ook een info poster over deze beide activiteiten.