presentatienieuwlogo

Voor het logo hebben we als uitgangspunt de visie uit ons beleidsplan genomen: “Onze kerk wil een betrokken, uitnodigende gemeente zijn rondom Gods woord”. Een uitnodigende gemeente rondom Gods woord, dat is wat we willen uitstralen met dit logo.

Het logo bestaat uit twee delen. Het beeldmerk, het grafische gedeelte, en de naam van de kerk. Samen vormt dit het logo:

In het midden is een openstaande deur te zien, uitnodigend. Er straalt licht door de deur naar buiten. Het licht van God. Wie goed kijkt ziet dat de deur aan de onderzijde overloopt in een boek. Dit verwijst naar de Bijbel, Gods woord. In dit deel ligt de nadruk op de woorden uitnodigend en Gods woord.

Hieromheen is een cirkel te zien met daarin het Kruis. De cirkel beeldt onze gemeente uit. De gemeente die rondom God en Zijn woord staat. In dit deel ligt de nadruk op de woorden gemeente rondom Gods woord.

Er zijn ook verschillende herkenbare elementen in het beeldmerk verwerk. Zo is de deur voorzien van de kenmerkende ruitvormen. Deze zijn in de voordeur, maar ook op meerdere plekken in de kerk zichtbaar. Deze elementen zijn al sinds de bouw aanwezig.

Dan de kleuren; toen de kerk in 1957 werd geopend schreef een journalist van de Merwestreek over een lichtgroene muur achter de preekstoel. Door de jaren heen is deze kleur wel iets donkerder geworden, maar nog altijd is de kleur groen in onze kerk te vinden. Het bovenste deel van de cirkel is dan ook exact dezelfde kleur als de kleur die onder andere op de muren van de verbouwde ruimten is te vinden. De antraciet kleur van het woord onder het beeldmerk komt overeen met de zwarttinten die in de verbouwde ruimten gebruikt is.

Voor de naam Stationskerk is gekozen voor een fris lettertype in combinatie met een eigentijdse schrijfwijze van allemaal kleine letters.