Programma V&T Boven-Hardinxveld 2019

———————————————————————————————————

Filmavond: Song for Marion

Het verhaal speelt zich af in Londen en gaat over de teruggetrokken en knorrige gepensioneerde Arthur die zich onder zachte dwang van zijn geliefde vrouw Marion aansluit bij een erg ongewoon lokaal koor.
Hij leeft op gespannen voet met zijn zoon James, maar dankzij de charismatische koordirigente Elizabeth leert hij het leven te waarderen. Arthur zal geconfronteerd worden met de onderliggende krachten van zijn eigen norse persoonlijkheid op zijn hilarische, levenslustige muzikale zelfontdekking.

Deze film duurt 93 minuten.

Datum : donderdag 10 januari 2019
Tijd : 20:00 uur (vanaf 19:45 uur koffie en thee)
Plaats : bijgebouw van de Gereformeerde kerk Boven-Hardinxveld
Kosten : vrijwillige bijdrage
———————————————————————————————————

High tea met muziek
Kamerkoor Canticum Amicorum – onder leiding van Patrick van der Linden – brengt een twee uur durend, afwisselend, muzikaal programma onder het genot van een overheerlijke high tea.

Laat u verrassen door de werken van Bach, Rachmaninov en Lauridsen, zij voeren u mee langs een ‘hartige start’ naar een ‘zoet vervolg’ en via een ‘liefdevol snoepmoment’ naar een ‘vrolijke eindnoot’.

Kortom een lust voor het gehoor en voor de smaakpapillen.
U bent van harte uitgenodigd in de Gereformeerde kerk, Jan Steenstraat in Boven Hardinxveld.

Datum: zaterdag 19 januari 2019
Tijd: 16:00 uur
Plaats: bijgebouw van de kerk
Kosten: € 15,00
——————————————————————————————————

Symboliek van Bijbelse getallen
door Ds. Leen Jan Lingen uit Middelharnis

Getallen in de Bijbel vertellen een verhaal. Niet voor niets is ons woord ‘tellen’ verwant met het woord  ‘vertellen’. En dat is in meer talen zo.

Welkom op een avond dat het verhaal vertelt van het getal. Weliswaar niet meer dan een introductie, maar toch fascinerend. Het zal niet alleen gaan om de in de Bijbel voorkomende getallen, maar ook om getalsstructuren achter letters, woorden, zinnen en bijbelgedeeltes.

Datum : woensdag 6 februari 2019
Tijd : 20:00 uur (vanaf 19:45 uur koffie en thee)
Plaats : bijgebouw Gereformeerde kerk Boven-Hardinxveld
Kosten : vrijwillige bijdrage
——————————————————————————————————–

Concert, een gevarieerde muziekavond

Een avond vol zang en muziek waarbij variatie niet zal ontbreken.
En hoewel je al blij kunt worden van mensen gepassioneerd muziek zien maken zal zowel vocaal als instrumentaal het oor gestreeld worden.
Het is alweer een aantal jaar geleden dat er een avond was waarin het orgel de hoofdrol speelde. Hoog tijd om hier weer eens op terug te komen. Op deze avond zal het orgel echter niet de volledige aandacht opeisen maar zullen er ook andere vormen van zang en muziek aan de orde komen zodat er op allerlei manieren genoten kan worden.
Hierdoor hopen we een breed publiek aan te kunnen spreken.

Door meerdere instrumenten en koren deel te laten nemen is er een gevarieerd programma samengesteld waarbij het voor iedereen die naar dit concert komt een mooie avond zal worden.

Tijdens het concert zal er geen pauze gehouden worden maar na afloop is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te genieten van een hapje en een drankje.

Datum : vrijdag 15 maart 2019
Tijd : 19:30 uur
Plaats : Gereformeerde kerk Boven-Hardinxveld
Kosten : vrijwillige bijdrage