Seniorenuitje mei 2019

Een beetje vroeger dan gepland stapten we in de bus van Touringcarbedrijf E.G.A.O. Chauffeur Kees koos de ”toeristische” route over de Rivierdijk van Hardinxveld-Giessendam, richting de A 27 naar Maarsen. Aan de kade lag de rondvaartboot “Silver Cloud” van Rederij Stichtse Vecht klaar voor een mooie tocht op het riviertje de Vecht.

Voor een video van deze dag klikt u  HIER>>

De kapitein vertelde over de historie van de Vechtstreek. De Vecht was in de tijd van de Romeinen en later ook de Vikingen een belangrijke handelsroute tussen de Oostzeelanden en het Rijnland. Langs het water waren de jaagpaden nog in tact. Vroeger werd de boot getrokken, eerst door mensen en daarna door paarden.

Vanaf de boot hadden we een schitterend uitzicht op de middeleeuwse kastelen. Schattige prieeltjes in mooi onderhouden tuinen. De forten zijn overblijfselen uit de tijd dat de Vecht het hart vormde van de Hollandse waterlinie, toen het water gebruikt werd als verdedigingsmiddel. De Vecht was een geliefde plek om te verblijven. Amsterdamse kooplieden bouwden hier hun zomerhuizen om de drukke stad te ontvluchten. Ook nu nog hebben zelfs BN-ers hun stek hier gevonden. Het is puur genieten van de unieke combinaties van historie, cultuur en een prachtig gevarieerd landschap.

Rond de middag werd een heerlijke lunch gereserveerd. Verse broodjes en als toetje een bekertje vruchten- yoghurt. Bij Breukelen keerde de kapitein de “Silver Cloud” voor de terugtocht. Op het zonnedek was het heerlijk toeven. De kapitein vestigde de aandacht op de oevers van de rivier. Als oeverbescherming had men ter versterking afgekeurde dakpannen gebruikt. Over duurzaamheid gesproken!

Voor de rondrit, om de files op de A 15 te mijden, had de chauffeur een alternatieve route uitgezocht. Over smalle dijkjes met mooie groene uiterwaarden reden we naar een plek aan de Lek waar een schitterend stukje strand is aangelegd door de Provincie Utrecht, genaamd “De Middelwaard”. Daar konden we van het mooie uitzicht genieten. In de verte zagen we de zendmast van IJsselstein. De dames van de seniorencommissie deelden flesjes water en gezonde fruitsticks uit.

Om vier uur was het tijd om weer in de bus te stappen. Via kleine pittoreske plaatsjes, zoals Langerak, Tienhoven en Goudriaan kwamen we weer veilig bij de kerk aan.

We kunnen terug kijken op een mooie zonnige dag. Ook dominee Amanda en haar man Lennart waren van de partij en namens de diaconie was Ria van Dis meegegaan.

Marijke Mol bedankte de chauffeur voor zijn vakmanschap. De medepassagiers onderstreepten dit met een hartelijk applaus.

Ellen, Lida, Marijke en Marianne bedankt voor het organiseren en verzorgen van deze gezellige en informatieve seniorenreis. Het was geweldig.

Bovenal danken we de Heer voor het feit dat we weer veilig thuis mochten komen. Het was goed om zo met elkaar in gesprek te gaan. “Omzien naar elkaar”

Verslaggeefster” Willemien van Iperen.