Terugblik op het startweekend in september 2012

We kunnen terugzien op een geweldige en bemoedigende start van het nieuwe kerkelijk seizoen! Zo’n 20 kinderen in de clubleeftijd hadden een gezellige filmavond op vrijdag. Het gras was te nat voor de geplande zeskamp in het park van de Westwijk, dus die is gewoon doorgeschoven naar volgend jaar.

Voor de oudere jeugd was er op zaterdagavond de inmiddels traditionele strandwandeling, altijd leuk! De zaterdagmiddagtocht, of te wel het “ambtsdragerspad”, was een succes. Er waren maar liefst 16 kerkenraadsleden bereid gevonden om de fietsers/wandelaars te ontvangen.

De tijdsplanning liep daardoor wat in de war, want er was zoveel te praten/eten/drinken, dat niet alle groepjes langs alle adressen konden gaan. Op zich natuurlijk ook een goed teken.

De slagzin die (met behulp van de letters die op de adressen waren verkregen) moest worden gevormd, werd dan ook maar door één groep gevonden: “Omzien naar elkaar begint met een ontmoeting”. Dat laatste hebben alle deelnemers op een bijzondere manier ervaren.

Ook de maaltijd, met meer dan 100 deelnemers, was weer een feestje, met muziek en springkussen voor de jongsten, soep, salades, gehaktballetjes, heerlijke kaas (met dank aan de sponsor!) enz. Overigens is zo’n maaltijd ook voor onze oude gemeenteleden heel gezellig, onze oudste deelneemster heeft in ieder geval genoten! Kortom: wie er niet was, oud of jong, heeft iets gemist.

Op zondag  was er een fijne startdienst, waarin we mochten genieten van de muzikale talenten in onze gemeente, o.l.v. Niek de Groot. De preek, bij het jaarthema “Omzien naar elkaar”, ging over de Samaritaanse vrouw die van Jezus water krijgt om haar dorst te lessen: het levend water. De vraag die uit de preek naar voren kwam: “hoe kan een dorstige tot een bron worden”, zal ook in de komende wijkavonden aan de orde zijn en we kunnen er mee vooruit in het komende seizoen!

De startcommissie dankt iedereen die zich in dit weekend  heeft ingezet om gestalte te geven aan het samen gemeente zijn van Onze Heer Jezus Christus, want aan Hem komt alle eer toe!