Verjaardagsfonds

Op of rond de verjaardag van een gemeentelid komt bij u/jou een collectante aan de deur, met een kaart of presentje en om een bijdrage te vragen voor dit fonds.

Ooit is dit verjaardagsfonds ingesteld, omdat het vieren van een verjaardag in de meeste gevallen reden is tot dankbaarheid. Dankbaarheid voor de aandacht, voor het leven, voor de ontvangen cadeaus en/of felicitaties van de mensen om je heen. Van de dankbaarheid voor dit alles kunt u/kun jij ook blijk geven door een gift te doen aan het verjaardagsfonds. De opbrengst komt geheel ten goede aan onze gemeente en wordt besteed aan allerlei nuttige “cadeaus” voor de kerk, zoals de aanschaf van apparatuur, de liturgische bloemschikkingen, boekjes voor de kindernevendienst, vloerbedekking, enz.

In het nieuwe jaar (2018) gaat er iets veranderen aan de opzet van het verjaardagsfonds. Allereerst is Riekie Hobo, na bijna tien jaar de coördinatie te hebben verzorgd, gestopt met deze taak. Wij willen haar bedanken voor haar inzet gedurende deze jaren.

Ook de vorm zal enigszins worden gewijzigd. Nog steeds zal iemand bij u aan de deur komen om u namens de kerk te feliciteren en u krijgt een mooie kaart. Wat verdwijnt is de collectebus. Eventueel kunt u nog altijd een financiële bijdrage geven aan het verjaardagsfonds. Daarvoor ontvangt u naast de fraaie ansichtkaart en envelopje. In dit envelopje kunt u, als u dat wilt, uw bijdrage stoppen. Het envelopje kan worden meegegeven of op zondag in de collectezak worden gedaan. Ook is het mogelijk een bijdrage aan het verjaardagsfonds over te maken op het rekeningnummer van de kerk. De afgelopen jaren zijn van de opbrengst van het verjaardagsfonds onder andere kussens, apparatuur voor het drukwerk en nieuwe liedboeken aangeschaft. In 2018 zal de opbrengst van het verjaardagsfonds bestemd zijn voor een nieuwe beamer, welke wordt gebruikt tijdens de kerkdienst en bij diverse andere activiteiten. (wk)