Avondmaalcollecte 4 mei 2014

U heeft het vast al vernomen in het nieuws of uit de krant: de uitbraak van geweld in Zuid-Sudan en de gevolgen daarvan. Het geweld dat op 15 december 2013 oplaaide, heeft ertoe geleid dat bijna één miljoen mensen op de vlucht zijn geslagen.

Volgens de Verenigde Naties verblijven 738.000 mensen in erbarmelijke omstandigheden binnen Zuid-Sudan en worden meer dan 130.400 mensen opgevangen in de buurlanden Kenia, Ethiopië, Sudan en Uganda. Zoveel mannen, vrouwen en kinderen van huis en haard verdreven, levend in onzekerheid en afhankelijk van de goedgeefsheid van anderen!
Wereldwijd verleent Kerk in Actie noodhulp en nu ook in Zuid-Sudan. Kerk in Actie werkt in Zuid-Sudan in samenwerking met de ACT Alliance (Action by Churches Together), een wereldwijd netwerk van kerken en kerkelijke organisaties. De partnerorganisaties waarmee wordt samengewerkt, zijn al langer actief in de regio en zijn daardoor goed op de hoogte van de noden van de vluchtelingen.
Kerkelijke leiders in Zuid-Sudan zetten zich ervoor in om de vredesonderhandelingen te bevorderen en roepen voortdurend op tot een vreedzame oplossing van het conflict. Ook vrouwengroepen hebben zich verenigd. Zij hebben de vredesonderhandelaars er gezamenlijk toe opgeroepen om een duurzame vrede te sluiten, zodat moorden en verkrachtingen in de toekomst kunnen worden voorkomen.
De diaconie beveelt deze collecte van harte bij u aan!

 

Reacties zijn gesloten.