Collecte werelddiaconaat 13 oktober 2013

13 Oktober is het de Zondag voor het Werelddiaconaat en deze keer is de opbrengst van de collecte bestemd voor Uganda:
Meer voedselzekerheid en vrede in Noord-Uganda

De organisatie NECPA (North East Chilli Producers Association) werkt in het noorden van Uganda met 266 boeren/boerinnengroepen waarvan het merendeel tot voor kort nog in vluchtelingenkampen leefde. Deze partnerorganisatie ondersteunt de boeren in het diversifiëren van hun productie en het verkrijgen van inkomsten uit verkoopbare producten zoals chili pepers, sesam en zoete aardappelen. Daarnaast geeft NECPA ondersteuning bij het vermarkten van deze producten via grote afnemers voor lokale, regionale en internationale markten.
Door al deze activiteiten worden de inkomsten van de boeren vergroot en daarmee neemt de voedselzekerheid van de bevolking toe

Naast het werk voor het verhogen van de voedselzekerheid werkt NECPA aan vredesopbouw. Dit is bijzonder hard nodig, omdat de mensen in Noord Uganda zijn getraumatiseerd door hun ervaringen in de tijd dat de Lord Resistance Army (LRA) nog actief was en kinderen tot soldaat maakte en vrouwen verkrachtte. NECPA werkt voornamelijk met kwetsbare groepen; weduwen en huishoudens geleid door kinderen omdat de ouders zijn overleden. Door counseling van de trauma’s en het aan de orde stellen van de mensenrechtenschendingen werkt men aan het helen van de emotionele wonden.
NECPA werkt in een programma Voedselzekerheid samen met nog 3 andere partners van Kerk in Actie; COU (Church of Uganda), Camkwoki en ICES.

De ZWO-commissie beveelt deze collecte dan ook van harte bij u aan.

Reacties zijn gesloten.