CURSUS THEOLOGISCHE VORMING IN WIJK EN AALBURG

Op D.V. 17 september start er in onze regio weer een nieuwe cursus voor gemeenteleden en geïnteresseerden die meer willen weten over de bronnen van het christelijk geloof. De cursus is laagdrempelig, er wordt geen vooropleiding gevraagd en huiswerk is niet verplicht.

Vakken zoals Oude Testament, Nieuwe Testament, Kerkgeschiedenis, De Kerk en haar Belijden, Dogmatiek, Ethiek, Praktische Theologie, Missiologie en Kerk en Israël komen aan de orde.

Ervaringen  van deelnemers:

“De cursus TVG is een laagdrempelige cursus. Het is inderdaad niet nodig om veel kennis te hebben. Het is wel prettig als je kennis hebt van de verhalen uit de Bijbel. Het fijne van de cursus is dat hij breed georiënteerd is. Naast het Oude- en Nieuwe Testament komen ook vakken als kerkgeschiedenis, praktische theologie (b.v. hoe voer je een gesprek als je op bezoek gaat bij iemand), kerk en Israël aan de orde. Huiswerk maken moet niet, maar alle readers nog eens nalezen is wel handig. Ook bij deze cursus gaan steeds meer docenten gebruik maken van PowerPoint presentaties. Dit als ondersteuning van de les van die avond.
Kortom een aanrader voor iedereen die meer wil weten van de Bijbel.” (cursist 2e jaar)

“De TVG cursus heeft mijn leven verrijkt. Je doet kennis op, dat is zeker.  Maar meer nog dan dat, ontwikkel je jezelf door de ideeën en meningen van de andere cursisten, die vaak uit verschillende kerkelijke gemeenten komen. Je kijk op de zaken die het geloof aangaan verbreedt en verdiept zich. Ook door de enthousiaste docenten.

Ik heb het als een zegen ervaren om 3 jaar lang bezig te mogen zijn met zoveel verschillende vakken die je relatie met God en zeker ook met je medemens verdiepen en inhoud geven. Zeker voor herhaling vatbaar voor mij.” (cursist 3e jaar)

Docenten: drs. B.J.P. de Bruin (Andel), drs. D.M. Heikoop (Rijswijk), ds. G. de Jong (Waalwijk), drs. G. v.d. Linden (Waalwijk), drs. C. Mijderwijk (Meerkerk), ds. L. Plug (Sprang), ds. M. van de Ruitenbeek (Dussen-Hank), ds. A. Gierkink (Rijswijk), ds. G.J. Wolters (Almkerk).

Waar/wanneer: Wekelijks op donderdagavond van 19.30 uur tot 22.15 uur (26 avonden) in Chr. Scholengemeenschap “Willem van Oranje College”, Perzikstraat 7 te Wijk en Aalburg. De cursusprijs: € 180,-, voor echtparen € 270,- .

Themacursussen

Ook in het cursusjaar 2015-2016 worden er naast de lessen van de driejarige Cursus Theologische Vorming voor Gemeenteleden weer twee themacursussen georganiseerd. Deze cursussen bestaan uit 3 achtereenvolgende donderdagavonden. Verdere publicatie hierover volgt nog.

Aanmelden/Meer info.?:  secretaresse F. van Wijk, 06-46470649, fiavanwijk@gmail.com

Cursusleider: Ds. B.J.P. De Bruin: 0183-441295, b.debruin@filternet.nl

www.cursustvgaalburg.nl of www.pkn.nl/tvg

 

Reacties zijn gesloten.