kruimelkerk

De kruimelkerk is een dienst bedoeld voor kinderen tot en met zes jaar. In deze dienst vertellen we samen met dominee Beer een verhaal uit de Bijbel dat in deze Kruimelkerk centraal staat. We zingen gezellig liedjes, we doen iets om te knutselen, spelen samen een spelletje, kijken naar een filmpje en er is een lekkere traktatie.
Dit gebeurt op een laagdrempelige, belevingsgerichte manier zodat de ‘kruimels’ uit onze kerk echt erbij betrokken zijn. Inmiddels hebben we al een aantal leuke Kruimelkerken georganiseerd. Zo één over Abraham die op reis ging, de Ark van Noach, het verloren schaap en Kerst. Deze zijn nog altijd terug te zien op de website. Vanwege de Corona maatregelen hebben we zelfs online versies gemaakt die, al zeggen we het zelf, erg tof zijn. We proberen hetzelfde te doen als in een fysieke dienst en maken gebruik van tasjes met materiaal die bij de kinderen thuis worden gebracht zodat ze tijdens de Kruimelkerk mee kunnen doen met spulletjes uit het tasje. We zien met de aanvraag voor tasjes dat we kinderen bereiken vanuit de eigen gemeente, maar ook buiten de gemeente. Dat is fantastisch, op die manier wordt het geloof op een speelse kinderlijke manier verteld en doorgegeven aan de jongste generatie.
De reacties over de Kruimelkerk en kijkcijfers zijn overweldigend en succesvol te noemen. Hier zijn we blij om en daarom willen we ook graag verder gaan met de organisatie van volgende Kruimelkerken. Zolang we nog geen grote groepen mensen kunnen ontvangen in de kerk is de Kruimelkerk online actief. Al vinden we het ook heel leuk om de kleine kinderen weer een keer in het echt te zien en samen een leuke dienst te beleven. Daarna hopen we een combinatie te maken tussen Kruimelkerken fysiek en online, we merken namelijk dat beide heel erg aanspreken en een succes zijn. De kleine kinderen onder ons weten namelijk heel goed om te gaan met een laptop/tablet, waarop ze leuke filmpjes van dominee Beer kunnen zien .
De eerstvolgende Kruimelkerk is zondag 7 maart en zal om 14:00u online staan op de website www.pknhardinxveld.nl.
Het thema van deze Kruimelkerk is ’De muren van Jericho’
Houd de weekbrief in de gaten voor meer informatie.

Reacties zijn gesloten.