Nieuwe kerktelefoon via internet

Zoals de meesten waarschijnlijk al weten, heeft ons bestaande kerktelefoonsysteem zijn tijd gehad. Vanaf 31 december 2013 trekt de KPN letterlijk de stekker er uit. Als opvolger van het huidige systeem is er gekozen voor een kerktelefoonsysteem via internet.
Al een aantal jaren wordt er binnen onze kerk gedacht over de mogelijkheid onze diensten live mee te kunnen luisteren via internet, dan wel op een later tijdstip terug te kunnen luisteren. Er is gekozen voor internet radio via Kerkdienstgemist.nl.
Op dit moment maken al ruim 1000 kerken gebruik van dit systeem waarvan 265 in Zuid-Holland.

Hoe werkt het?
In de kerk wordt een kerkzender (audiostreamer) geplaatst die wordt aangesloten op de geluidsinstallatie. De kerkzender zorgt ervoor dat het analoge geluidsignaal wordt omgezet naar een digitale audiostream en stuurt deze via een internetverbinding naar de speciale computer van Kerkdienstgemist.nl.

Mogelijkheden om de diensten (terug) te luisteren
1.       Via de kerkwebsite middels een computer, tablet of smartphone;
2.       Wanneer men geen computer heeft via een zogenaamd Lukas luisterkastje, waarmee de diensten (alleen) thuis kunnen worden beluisterd.

Wat betekent dit voor de huidige kerktelefoongebruikers?
Zoals gezegd, werkt het nieuwe systeem uitsluitend via internet.
De consequentie is dat wanneer men geen internet heeft, dit alsnog moet worden aangeschaft. Op dit moment zijn er binnen onze kerk nog maar twee kerktelefoongebruikers.

Uitvoering
In de tweede week van december wordt de kerkzender geïnstalleerd waarna we een aantal weken de tijd nemen om te testen. Alles wijst erop dat we ruim voor 31 december via Kerkdienstgemist.nl in de lucht zijn. Via de website kunt u volgen wanneer het zover is. Hierop krijgt u ook instructie hoe en waar e.e.a. te vinden is. Ook het huidige telefoonsysteem gaat uiteraard over op internet. Het kan zijn dat tijdens deze overgangsfase de kerk tijdelijk telefonisch niet bereikbaar is, wij vragen daarvoor uw begrip.

 

 

Reacties zijn gesloten.