Rabbijn Shmuel Brodman in Giessen-Oudekerk

Donderdag 6 maart spreekt rabbijn Shmuel Brodman in Giessen-Oudekerk, in ‘De Oude School’, Oudkerkseweg 20. Aanvang 20.00 uur (zaal open 19.30 uur).
Rabbijn Brodman is de zoon van de bij velen bekende rabbijn David Brodman en is even in Nederland op uitnodiging van de stichting Christenen voor Israël.
Iedereen is welkom en de toegang is vrij. Zijn thema is: “Leven doorgeven vanuit de Tora”.

Vader en zoon Brodman werken samen in het centrum voor Joodse studies in Savyon dichtbij Tel Aviv. Dit is een volledig onafhankelijk en niet-politiek centrum. Er is een synagoge in gevestigd en een afdeling waar de jeugdige bezoekers leren wat het is om Joodse geschriften heel precies, letter voor letter en regel voor regel, over te nemen. Zoals Joden dat al eeuwenlang hebben gedaan met de Tora (het Oude Testament) vóór de uitvinding van de boekdrukkunst. Vanuit dat Oude Testament vertellen beide rabbijnen en hun medewerk(st)ers elke werkdag op levendige wijze over de Joodse geschiedenis. Het doel van hun werk is om het Joodse geloof weer terug te brengen bij de kinderen en de jeugd van Israël. In dit centrum geven zij dagelijks les aan honderden Joodse kinderen die in een verwereldlijkte omgeving opgroeien en vaak hun Bijbelse verleden niet meer kennen.

Reacties zijn gesloten.