3e collecte juli 2024

De derde collecte in de maand juli is bestemd voor Stichting Deelcafé De Buurman:
drinken, delen en denken
Dit is een 100% non-profit koffiehuis in de Peulenstraat in Hardinxveld-Giessendam.
De opzet is om een warme ontmoetingsplaats te creëren waar inwoners van Hardinxveld zich thuis voelen.
Waar mensen samen kunnen optrekken, waar nieuwe lokale ideeën ontstaan en waar het elke dag een klein feestje is om langs te gaan.
Sinds september 2016 maakt een enthousiast team van vrijwillige ‘deelgenoten’ de hele week de beste koffiespecialiteiten en de lekkerste taarten en tosti’s (en nog veel meer) voor bezoekers. Er zijn reguliere openingstijden en verschillende vaste wekelijkse activiteiten, waar ieder die interesse heeft kan aanschuiven.
Zoals bij: ‘Breien met de buurvrouwen’, Vaste prik, ‘De Buurman Unplugged’ of de ‘Multi-culti-crea-ochtend’.
De ultieme drijfveer van De Buurman is de wens om ‘een goede buur’ te zijn voor mensen dichtbij en ver weg. En hoe word je een goede buur? Volgens De Buurman is dat – in theorie – vrij eenvoudig: door te delen! Delen in tijd en aandacht met mensen dichtbij’ en ‘delen met mensen ver weg’. Want naast het delen van tijd en aandacht in een lokale setting is De Buurman ook gefocust op ‘delen ver weg’.
De horecaopbrengst per maand komt namelijk 100% ten goede aan een project van ‘Hardinxvelders ver weg’. Projecten waar we ook na een donatie betrokken bij blijven en contact mee onderhouden, om te blijven supporten en anderen te inspireren. Zo maken zij door lokaal actief te zijn, wereldwijd een verschil in de levens van mensen die het moeilijk hebben!
Kijk voor meer informatie op de website: www.deelcafedebuurman.nl

Reacties zijn gesloten.