Avond over dementie

Donderdag 2 februari 2017 wordt er een avond over dementie georganiseerd in onze kerk.
De avond begint om 19.30 uur.

Wat is dementie en hoe kunnen we er op een goede manier mee omgaan? Hoe kunnen we er met elkaar voor zorgen dat mensen met dementie zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen? Wat is daarvoor nodig?

Deze avond wordt samen georganiseerd met de Gereformeerde Kerk Boven-Hardinxveld en de wijkverpleegkundige van het sociaal team Hardinxveld. Heeft u belangstelling? Meldt u dan even aan door een mail te sturen naar: scriba@pknhardinxveld.nl
——————————————————————————————————–
Scholing DementieNet

Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen (een syndroom), waarbij de verwerking van informatie in de hersenen is verstoord.
De meest voorkomende vormen van dementie zijn de ziekte van Alzheimer, vasculaire dementie, Lewy Body Dementie en Frontotemporale Dementie.
Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie.
Nederland telt op dit moment ruim 270.000 mensen met dementie. Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking zal dit aantal in de toekomst explosief stijgen.

De gemeente Hardinxveld-Giessendam heeft zich uitgesproken om te werken aan het dementie vriendelijk maken van de gemeente. Mensen met dementie en hun partners zo veel mogelijk ondersteuning te geven met bedoeling om hen in staat te stellen om zo lang mogelijk comfortabel en met plezier samen thuis te kunnen blijven wonen en in hun eigen vertrouwde omgeving.
Om in onze gemeente vorm te geven aan een dementievriendelijke gemeente is ondersteuning gevraagd van het DementieNet van het Alzheimercentrum Radboud UMC in Nijmegen.
Om dementie te herkennen en te signaleren en te weten hoe om te gaan met mensen met dementie wordt er een voorlichting gegeven door trainers van het Alzheimercentrum Radboud UMC in Nijmegen aan iedereen die interesse en affiniteit heeft met dementie.
– Wat kun je doen en waar kun je heen verwijzen.
– Welke afspraken kunnen we met elkaar maken.
– Hoe ziet de sociale kaart er uit in Hardinxveld-Giessendam.
– Wat wordt er gemist in de gemeente en waar is behoefte aan.
Uw deelname wordt zeer op prijs gesteld. Graag een bericht voor 27 januari 2017 of u komt en met het aantal personen. We willen zoveel mogelijk deelnemers verwelkomen om Hardinxveld-Giessendam zo dementievriendelijk mogelijk te maken.

Bij vragen kunt u contact opnemen met Ellen de Quastenit, wijkverpleegkundige Sociaal Team
Wijkverpleegkundigehardinxveld-giessendam@delangewei.nl

Meer informatie over DementieNet vindt u op www.dementienet.com

Reacties zijn gesloten.