Oikocredit

Oikocredit, doe goed werk met uw geld

De leden van de diaconie en de ZWO-commissie brengen graag dit fonds onder uw aandacht. Wereldwijd hebben naar schatting twee miljard mensen geen toegang tot enige vorm van financiële dienstverlening. Veelal omdat ze arm zijn en banken hen zonder onderpand geen geld willen lenen. Of omdat ze in een gebied wonen waar gewoon geen banken zijn. Deze mensen leven daardoor in een vicieuze cirkel: Zonder de mogelijkheid om geld te lenen om te investeren in een kleine, eigen onderneming hebben ze weinig of geen kans zich aan de armoede te onttrekken. ‘Oikocredit’ wil en kan deze cirkel doorbreken.
Dankzij meer dan 40 jaar ervaring ziet ‘Oikocredit’ kans deze mensen (via intermediairs) met kleine leningen, microkredieten, vooruit te helpen. Met een minimum aan risico. Dit werk wordt o.a. gepropageerd door Kerk en Actie en Koningin Maxima.

Zo werkt het:
1. ‘Oikocredit’ geeft geen geld weg, maar leent geld uit.
2. Geld lenen zorgt voor zelfvertrouwen, gelijkwaardige relaties en economische groei.
3. Anders dan geefgeld, wordt leengeld steeds opnieuw uitgeleend: zo kunnen veel meer mensen geholpen worden.

U kunt meedoen met dit mooie werk, door in ‘Oicocredit’ te beleggen. Gemiddeld is het rendement 1,5%. Natuurlijk heeft beleggen risico’s, maar dit fonds is ijzersterk, laat uw geld goed werk doen én het geld wordt verantwoord en duurzaam belegd.
Meer informatie: https://www.oikocredit.nl

Reacties zijn gesloten.