Collecte Heilig Avondmaal 13 januari 2013

De diaconie heeft besloten om de opbrengst van de avondmaalscollecte dit keer te bestemmen voor de Stichting Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds (KNGF Geleidehonden).

Al in de eerste eeuw na Christus waren er honden die mensen leidden, zo blijkt uit Romeinse muurschilderingen. De moderne geleidehond stamt uit de periode na de Eerste Wereldoorlog. Duizenden soldaten verloren hun gezichtsvermogen door gifgas. In 1923 werd voor hen de eerste, erkende geleidehondenschool opgericht in Potsdam, Duitsland. Op 19 maart 1934 opende H.K.H. prinses Juliana het Nederlandsch Geleidehonden Fonds. Het jaar daarop leverde trainer Ph. van der Most de eerste Nederlandse geleidehond af. In 1953 ontving het Nederlandsch Geleidehonden Fonds na een werkbezoek van Koningin Juliana het predicaat Koninklijk. NGF werd KNGF.

Doel van de stichting is het bevorderen van de mobiliteit en zelfstandigheid van visueel gehandicapten middels geleidehonden. Een geleidehond biedt zijn blinde baas zelfstandigheid, een poort naar de buitenwereld en kameraadschap. De hond is onmisbaar in het leven van veel blinde en zeer slechtziende mensen. De honden leren hun baas veilig door het verkeer en langs obstakels te leiden. Geen ander mobiliteitsmiddel biedt visueel gehandicapten zoveel onafhankelijkheid en vrijheid. Dankzij de geleidehond kunnen ook zij deelnemen aan het maatschappelijke leven.

Wat doet KNGF geleidehonden:

  • Het in eigen beheer fokken van aspirant-geleidehonden.
  • Het socialiseren en opvoeden van de jonge honden.
  • Het opleiden van geleidehonden, geleidehondgebruikers en geleidehondeninstructeurs.
  • Het werven van fondsen.
  • Het geven van voorlichting.

In Amstelveen zijn de kennels en het kantoor gevestigd. Hier zetten ruim 70 gedreven professionals zich met hart en ziel in voor de geleidehonden en hun bazen.
Voor nadere informative, zie: http://www.geleidehond.nl/over_ons/organisatie/voorlichtingsfilm (duur van de film circa 13 minuten)
De diaconie vraagt u KNGF Geleidehonden met een royale gift te ondersteunen.

Reacties zijn gesloten.