COLLECTE HEILIG AVONDMAAL 8 MAART

De opbrengst van deze collecte is bestemd voor Mercy Ships.

Mercy Ships begon met een droom: Ziekenhuisschepen bemand met vrijwilligers, die de armste landen van de wereld helpen door medische zorg te bieden. Gods liefde op een praktische manier aan de allerarmsten laten zien. Op dit moment heeft Mercy Ships één groot ziekenhuisschip in de vaart: de Africa Mercy. Het grootste particuliere varende ziekenhuis ter wereld, speciaal ingericht om mensen in de armste landen in Afrika te helpen. Waarom een schip? 80% van de wereldbevolking woont op niet meer dan 150 km afstand van een havenstad. Daarom is een schip de beste manier om deze mensen te bereiken met de hulp die ze nodig hebben. Het gebruik van een schip is een relatief goedkope manier om het grootste deel van de wereldbevolking met ontwikkelingshulp te bereiken.

Een ziekenhuisschip biedt een beschermde en schone omgeving om de kans op infecties minimaal te houden. De Africa Mercy is ook niet afhankelijk van externe factoren in een land. Er is schoon drinkwater en er zijn sanitaire voorzieningen.
Bij plotselinge onrust, bijvoorbeeld een burgeroorlog, kan het schip wegvaren om de veiligheid van de vrijwilligers te waarborgen.

Meer informatie kunt u vinden op www.mercyships.nl

We bevelen deze collecte dan ook van harte bij u aan. Het is ook mogelijk te geven via de Givt app via de QR-code speciaal voor het avondmaal.

Reacties zijn gesloten.