Daar word je beter van

Op donderdag 4 februari komt dr. Piet Schelling spreken over ziekte en gezondheid, in relatie tot geloven.
Gezondheid is een onderwerp waarmee we allemaal te maken hebben. Iedereen wil immers gezond zijn en blijven.
Maar ja, we zien dagelijks om ons heen, soms heel dichtbij, dat onze gezondheid wordt aangetast. En dan..
In zijn boek ‘Daar word je beter van!’ beschrijft hij de ervaringen die hij heeft opgedaan met dit thema.
Daarin komen vragen aan de orde als: ‘Wat is de rol van geloof bij ziekte en genezing, helpt bidden als je ziek bent, hoe is God vandaag helend onder ons aanwezig, zijn zegening en ziekenzalving bruikbare instrumenten in dagen van ziekte, hoe denken we over alternatieve geneeswijzen?’
Welke rol kan de kerk spelen in dagen van ziekte? Maar ook: ‘Wat gebeurt er met ons al we ziek worden? Wat doet dat met de omgeving? Hoe kunnen we elkaar bijstaan, hoe ver gaan we om beter te worden?’
Schelling wil met dit boek mensen die te maken hebben met ziekte helpen bij de vragen die op hen afkomen in hun verlangen naar genezing en mensen steunen die om hen heen staan.
Dominee Schelling heeft gewerkt in verschillende gemeenten. Hij was daarnaast missionair predikant in regio Den Haag en in dienst van onze landelijke kerk in Utrecht.
Hij schreef diverse boeken met uiteenlopende thema’s, waaronder thema’s die met het onderwerp van vanavond te maken hebben. Recentelijk schreef hij ‘Mijn gelijk en ons geluk’ (over verschillen in de gemeente) en ‘Vreemd en bizar’ (over lastige Bijbelverhalen).

Wanneer: Donderdag 4 februari om 20.00 uur.
Waar: Gereformeerde Kerk Sliedrecht, Middeldiepstraat 6 te Sliedrecht

Reacties zijn gesloten.