Extra collecte op 21 september

Op zondag 21 september is de collecte van de Protestantse Kerk bestemd voor het Vredeswerk van Kerk in Actie en PAX (voorheen IKV/Pax Christi).
In Syrië ondersteunt PAX, gesteund door de Protestantse Kerk, burgers bij kleinschalige projecten, zoals onderwijs voor kinderen. Dankzij dit burgerinitiatief kunnen in Aleppo 350 kinderen weer naar school.
In Nederland komt Kerk in Actie namens de Protestantse Kerk op voor kinderen die slachtoffer zijn van oorlog. Binnen de coalitie ‘Geen Kind in de Cel’ heeft Kerk in Actie met succes gewerkt aan een verbod op detentie van vluchtelingenkinderen. Onder druk van Kerk in Actie heeft de overheid besloten dat kinderen van vluchtelingen niet meer in de gevangenis mogen worden vast gehouden. Kerk in Actie ondersteunt ook organisaties die kinderen in asielzoekerscentra helpen hun trauma’s te verwerken.
Vrede en gerechtigheid dichtbij en ver weg, daar zet de Protestantse Kerk zich voor in. Geef in de collecte en steun het vredeswerk van de Protestantse Kerk.

Reacties zijn gesloten.