Kledinginzameling voor Roemenië

Vrijdag 4 oktober 19.00 tot 20.30 uur
Zaterdag 5 oktober 10.00 tot 12.00 uur

De Commissie Oost Europa (voorheen Stichting Contact Oost-Europa) heeft besloten dit jaar weer een grote inzameling van kleding en dekens te organiseren.
Dit ten behoeve van een vijftal dorpen, gelegen in het westen van Roemenië, beter bekend als Transsylvanië waar over het algemeen een etnische minderheid van Hongaarse afkomst woonachtig is.
De Europese crisis treft hen zeer zwaar. Vooral in de toch al arme dorpen moeten de mensen al het mogelijke doen om in hun dagelijks levensonderhoud te voorzien.
Vooral op het platteland is nog steeds een grote armoede. De lonen zijn laag, maar de kosten voor essentieel levensonderhoud zijn daarentegen erg hoog.
Uit de contacten met vele bewoners blijkt voortdurend hun behoefte aan geestelijke, maar zeker ook materiële ondersteuning.
Daarom is er nog steeds behoefte aan goede kleding, dekens en dekbedden !!!

De volgende kerken hebben zich bereid verklaard om ten behoeve van deze actie hun deuren weer open te stellen om de aangeboden goederen in ontvangst te kunnen nemen:
* Hervormde Gemeente – Peulenstraat (jeugdzaal – zijde Kerkweg.)
* Hervormde Gemeente – Nieuweweg
* Gereformeerde kerk – Stationsstraat
* Gereformeerd Vrijgemaakte kerk “De Bron” – Maasstraat
* Hervormde Gemeente – Boven-Hardinxveld
* Gereformeerde kerk – Boven –Hardinxveld
* Hersteld Hervormde kerk – Buitendams 205
*Hervormde Gemeente – Giessen-Oudekerk

Ondanks het feit dat we jaarlijks een vrachtauto ter beschikking krijgen van een plaatselijke transportondernemer, zult u wellicht kunnen begrijpen dat de kosten vooreen dergelijk transport enorm hoog zijn. De benzineprijzen schieten omhoog en diverse landen vragen een behoorlijke tolheffing.
Wij vragen u dan ook vriendelijk en beleefd om, indien uw budget het toelaat, een kleine bijdrage te deponeren in de groene collectebus, die bij de inzamelingspunten is geplaatst.
Wij zijn ervan overtuigd dat de actie, net als in de voorgaande jaren zal slagen, maar wij realiseren ons terdege dat niet zal lukken zonder uw medewerking en vrijgevigheid.
Alvast onze hartelijke dank.
Indien er vragen zijn, of u wilt zich verdienstelijk maken bij het sorteren en/of inpakken van de ingezamelde kleding, schroom niet om te bellen naar:
Mevr. Ada Klein. (tel: 0184-612141 of 06-13253110).
De commissie Oost Europa.

 

Reacties zijn gesloten.