Fietstocht “Als een lopend vuurtje”- zaterdag 14 mei 2016

lopend vuurtje

Fietstocht “Als een Lopend Vuurtje”

Ruim 300 mensen hebben meegefietst en de opbrengst is een kleine 8000 euro. Een mooi bedrag!!

‘Als een Lopend Vuurtje’ komt in zicht!

De tijd gaat snel. Op 14 mei 2016 zal de fietstocht ‘Als een Lopend Vuurtje’ weer van start gaan. Het weer wordt aangenamer en steeds meer mensen stappen weer op de fiets. Hopelijk fietst u 14 mei 2016 ook mee, zodat we er samen een geslaagde fietsdag van kunnen maken! Tijdens de fietsdag kunt u kiezen voor een route van 25, 40, 60, 100 of 200 kilometer en komt u langs verschillende kerken die zijn opengesteld voor het publiek. U kunt deze kerken bekijken en er ook een hapje en/of drankje nuttigen. De kosten voor een route bedragen € 3,- voor een volwassene en € 2,- per kind. Voor een gezin zijn de kosten maximaal € 8,-. Natuurlijk is er naast het sportieve- ook een sociaal element. U kunt gezellig met een groep gaan fietsen en bij de opengestelde kerken bijpraten. Wij willen u daarom vragen om al uw vrienden, bekenden, buren, collega’s etc. uit te nodigen om deze dag met u mee te fietsen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd en hoe beter de stichting ‘Brood voor weeskinderen’ geholpen kan worden! Want ieder jaar steunen we met elkaar een goed doel.

De stichting ‘Brood voor weeskinderen’ werkt al enkele jaren in Burundi. Zij hebben een aantal jaren geleden in de hoofdstad Bujumbura een bakkerij opgezet en voorzien van Nederlandse machines. In 2015 is de stichting een samenwerking aangegaan met ‘Red een Kind’ in Nederland en ‘Help Channel Burundi’. In 2015 is er ook voor een ander concept gekozen: een commerciële bakkerij starten samen met een bakkersopleiding. Zo wil men kansarme jongeren het bakkersvak leren zodat er voor hun ook toekomst is. In het voorjaar is een container met bakkerijmachines en andere hulpgoederen naar Burundi verscheept. Inmiddels is de stichting ook gevraagd om een naaiatelier op te zetten en is er een weeshuis in beeld waarvan de sponsoren er mee willen stoppen omdat de mensen die dit regelen te oud worden. Maar wij kunnen ook melden dat de Nederlandse ambassadeur in Burundi het project heeft bezocht en erg enthousiast was. We kunnen uw steun dus goed gebruiken om deze projecten op te pakken!

 

Voor extra informatie kunt u terecht op de website www.lopendvuurtje.info

 

 

———————————————————————————————————————————

Eerste berichtgeving:
Op zaterdag 18 mei 2013 werd voor de zevende keer de fietstocht ‘Als een lopend vuurtje’ georganiseerd. In 2007 namen er 300 mensen deel aan deze fietstocht en openden 19 kerken, in het Land van Heusden en Altena, hun deuren voor het fietsende publiek.

Inmiddels zijn er vonkjes over gesprongen naar de regio’s Alblasserwaard, Vijfheerenlanden, Dongemond en de Bommelerwaard.

Zo is het aantal startende fietsers tot aan 2012 gegroeid naar 746 en waren er die dag ongeveer 40 van de deelnemende kerken open.