Projectdienst 9 februari 09.30 uur

Op zondag 9 februari zal in de ochtenddienst het project “Rijstboeren op Sumatra” (Kerk in Actie nummer Z009142) bij u onder de aandacht worden gebracht. Dit is één van de vier projecten die we als gemeente, via Kerk in Actie, in Indonesië ondersteunen.

De rijstboeren op Sumatra leiden een moeilijk bestaan. Ze wonen en werken op verzuurde grond, waar maar weinig kan groeien. De overheid ziet hen graag vertrekken, zodat grote bedrijven zich hier kunnen vestigen. Ze biedt weinig publieke voorzieningen om de boeren te ontmoedingen in de regio te blijven.

De organisatie Yabima helpt kleine boerengroepen: ze biedt technische ondersteuning bij (ecologische) landbouwmethodieken; ze helpt hen spaar- en kredietgroepen op te zetten, zodat ze een regenwateropvangsysteem of een vermaalmachine voor ecologische mest kunnen aanschaffen; ze traint vrijwilligers om basisonderwijs en basisgezondheidszorg te geven. Ook leert Yabima boeren om voor hun rechten op te komen: hun recht op land, op onderwijs en gezondheidszorg.

Voorganger in deze dienst is ds. J. Bakker.

Wij zien u graag de 9e februari!

Reacties zijn gesloten.