Solidariteitskas 2015.

De Solidariteitskas wordt gevuld door een vaste jaarlijkse bijdrage vanuit plaatselijke gemeenten binnen de Protestantse Kerk. Gemeenten die tijdelijk niet ‘zelfvoorzienend’ zijn, kunnen er een beroep op doen. Bijdragen uit de Solidariteitskas zijn altijd tijdelijk, maar bedoeld om duurzaam op weg te helpen. Elkaar de helpende hand bieden, zo dragen we samen en delen we met elkaar.

Veel van de activiteiten die de Solidariteitskas bevordert, hebben een dragend karakter. Dat wil zeggen: tot opbouw van de plaatselijke gemeente en haar leden, of ze vinden plaats daar waar de activiteiten niet onder één of enkele gemeenten vallen. De solidariteitskas investeert ook in lokale gemeenten, bijvoorbeeld in processen waarin de gemeente niet meer financieel draagkrachtig is.

Als gemeente vragen wij een bijdrage van €10. Voor elk belijdend lid wordt €5 afgedragen aan de Solidariteitskas, het bedrag dat overblijft is bestemd voor onze eigen gemeente. Mogen wij rekenen op uw solidariteit en uw bijdrage? Zo helpt ook u mee aan de opbouw en het voortbestaan van de gemeenten en het bovenplaatselijk werk binnen de Protestantse Kerk. Een brief met acceptgiro is ondertussen bij u/ jou thuis bezorgd. Solidariteitskas van de Protestantse Kerk: vanuit én met geloof, hoop en liefde extra handen bieden voor wie dat nodig heeft. Alvast hartelijk dank voor uw/jouw bijdrage!

Cor Tromp, voorzitter
Marjan Mancuso, secretaris

Reacties zijn gesloten.