Week van gebed voor eenheid van christenen

In de week van 17 t/m 23 januari is de week van gebed.

Komende zondag hoop ik mijn eerste online gebedsviering te hebben. Samen met circa 450 anderen gaan we online voor een week van korte vieringen en tijd voor gebed.

De volgende woorden zijn me uit het hart gegrepen: “Ik zie er naar uit. Zelf merk ik hoe helpend het is om zo’n gebedsmoment in je agenda te zetten. Vaak merk ik dat het moeilijk is om tijd te reserveren voor gebed. Er is zoveel te doen, zoveel waar mijn aandacht naartoe gaat. In mijn eentje komt het er dan vaak niet van. Hoe mooi is het dan om samen te bidden, samen een tijd af te spreken en samen tijd door te brengen in Gods aanwezigheid.”

De Week van Gebed is inhoudelijk voorbereid door de kloostergemeenschap van Grandchamp in Zwitserland. De zusters van die gemeenschap leven volgens de Regel van de Derde Orde. Dat is maar een korte regel. Hieronder geef ik die regel helemaal weer. Als inspiratiebron voor je eigen leven met de Heer.

Bid en werk
opdat zijn Rijk kome.

Laat iedere dag
het Woord van God
je werk en je rust bezielen.

Bewaar in alles
de innerlijke stilte
om in Christus te blijven.

Laat de Geest
van de Zaligsprekingen
diep in je doordringen:
vreugde, eenvoud en barmhartigheid

Tijdens de online gebedsvieringen (elke avond om 19.30 uur) leggen we deze accenten: “Laat het Woord van God je rust bezielen.” Dat Woord van God is heel concreet: verzen uit Johannes 15:1-17. En ook: “Bewaar in alles de innerlijke stilte om in Christus te blijven.” De stilte speelt tijdens de online gebedsvieringen een belangrijke rol. Die stilte heeft dus een doel: “In Christus blijven.”

Je mag elke dag meedoen of een dag dat het best schikt. Je kunt je opgeven maar dat hoeft niet per se. De eerste viering is aanstaande zondag 17 januari om 19.30 uur via onderstaande link te bereiken.
https://www.youtube.com/watch?v=xxVbd3WLhmA&feature=youtu.be

Reacties zijn gesloten.