Benefietconcert voor Israël op 11 maart in Gorinchem

Het Hineni Symfonie Orkest geeft op zaterdag 11 maart een benefietconcert voor Israël in de Johanneskerk, Nieuwe Hoven 141 in Gorinchem, aanvang 19.30 uur. Onder leiding van chef-dirigent Lubertus Leutscher brengt het orkest veel bekende Jiddische en Israëlische melodieën, zoals Jerusalem of Gold, Hava Nagila Hava, Evenu shalom Alejem, Avinu Malkeinu en Shalom.

image003

Sinds 2006 geeft het Hineni Symfonie Orkest concerten in binnen- en buitenland, en trad op in onder andere het Concertgebouw in Amsterdam, de Doelen in Rotterdam en het Jerusalem Theatre in Jeruzalem. ‘Hineni’ is Hebreeuws voor ‘hier ben ik’. Onder dit motto spelen de circa 50 leden van het orkest, dat voornamelijk uit professionele musici bestaat, pro Deo ten bate van het Hineni-centrum in Jeruzalem. De musici dragen het Joodse volk een warm hart toe. De organisatie Hineni biedt steun aan onder meer weeskinderen, kansarme jongeren, Holocaustoverlevenden en slachtoffers van terreur. Het centrum wordt geleid door Benjamin Philip uit Nederland en beschikt over een grote gaarkeuken, die dagelijks de allerarmsten in Jeruzalem van een gratis warme maaltijd voorziet. Hineni geeft ook hulp aan inwoners van zuid-Israël, die voortdurend onder dreiging van raketaanslagen vanuit Gaza staan. Verder organiseert Hineni excursies voor overlevenden van terreuraanslagen en gespreksgroepen om opgelopen trauma’s te verwerken.

Toegangskaarten voor het concert kosten in de voorverkoop € 15,- en op de concertdatum € 17,50, kinderen tot en met 12 jaar gratis. Kaarten zijn online te bestellen via www.hinenisymfonieorkest.nl en zijn verder verkrijgbaar bij: boekhandel Ritmeester, Pompstraat 31, Gorinchem; boekhandel Ritmeester, Rembrandtstraat 29, Hardinxveld-Giessendam; boekhandel Ritmeester, Tolstraat 34, Meerkerk; chr. boekhandel Moving-On, Sleeuwijk; chr. boekhandel De Fakkel, Kerkstraat 6, Leerdam.

image004

Reacties zijn gesloten.