Jubileumconcert Koor Asaf zaterdag 14 november 2015

 

Dit jaar is het 70 jaar geleden dat het Papendrechtse koor Asaf is opgericht. Op 6 juni 1945 begon Asaf met een mannenkoor van 16 leden. Reeds een maand later lieten ook de dames zich niet onbetuigd en werd een dameskoor opgericht met 35 leden. In 1947 kwamen er nog twee koren bij, namelijk het kinderkoor en het jonge dameskoor. Er was nu sprake van ‘Asaf’s zangkoren’.

Asafkoor 1960

Asaf in 1960

Op 15 september 1960 werd besloten deze koren, m.u.v. het kinderkoor, samen te voegen onder de naam Christelijk Gemengde Zangvereniging Asaf. In die begintijd werd meerdere keren meegedaan aan zangconcoursen en werden ook verschillende prijzen behaald. Het koor repeteerde in het thans gesloopte zondagsschoolgebouw aan de Kerkbuurt. Het koor groeide gestaag onder de leiding van de dirigenten Eef de Kwant, Jan Stolk en Frans van Tilburg en vond het koor grotere repetitieruimte in het Groene Kerkje aan het Westeind. Het koor ging de vleugels ook uitslaan naar het buitenland. Zo werden concertreizen gemaakt naar Engeland en Zwitserland. De repetitieruimte werd opnieuw te klein en in 1983 werd de bovenzaal van De Ark aan de Rubensstraat de nieuwe repetitieruimte. In 1986 werd een nieuwe dirigent gevonden in de persoon van Martin Zonnenberg en werden er concertreizen gemaakt naar Oostenrijk. Na vijf jaar trad Jan Mulder aan als nieuwe dirigent van Asaf. Onder zijn leiding werden vele concerten gegeven, waaronder het bekende Kerst- Doelenconcert. Ook werden er opnamen voor radio en tv gemaakt en werden CD’s met het koor opgenomen. In 1997 kwam Ton van der Horst bij Asaf als dirigent. Hij zette de traditie voort met het geven van concerten in binnen en buitenland. Nadat hij gedurende 10 jaar het koor heeft geleid, moest Asaf uitzien naar een nieuwe dirigent. Dat werd de huidige musicus Hans van Blijderveen, die bekend is in Papendrecht en omstreken. Op inspirerende wijze weet Hans de zangkunst op een hoger niveau te brengen. Samen met zijn andere koren Les Chantres uit Papendrecht en het Krimpens Mannenkoor zijn diverse uitvoeringen gegeven. De leden van Asaf komen behalve uit Papendrecht uit het hele Drechtstedengebied.

Op zaterdag 14 november hoopt Asaf in de Bethlehemkerk te Papendrecht haar jubileumconcert te geven. Het centrale thema zal zijn: Who is this King? Hierbij wordt op muzikale wijze stilgestaan dat Jezus de Koning is. Reserveer alvast deze datum. Kaarten kosten € 12,50 voorverkoop € 10,- en zijn verkrijgbaar bij Sjaloom, leden of reservering@asafpapendrecht.nl

Kerk open om 19.30 uur, aanvang concert 20.00 uur

 

Reacties zijn gesloten.