Kerk School Gezinsdienst

Op zondag 29 januari zal weer de jaarlijkse Kerk, School en Gezinsdienst worden gehouden. Het thema dit jaar is: Allesoverhoop! (Over het leven van Jozef die met alles overhoop ligt en in de put en zelfs in de gevangenis belandt, maar die later de persoon van hoop is tijdens de hongersnood in Egypte.)
In de week van 23 januari t/m 27 januari zal er op school aandacht besteed worden aan dit thema. De kinderen krijgen op school Bijbelverhalen te horen over Jozef. Tijdens de verhalen die de kinderen over Jozef horen staat er elke keer het woord hoop centraal. Hopeloos…!? Jozef gaat naar zijn broers, die de kudde van vader Jakob weiden. Eigenlijk willen de broers Jozef doden, maar in plaats daarvan gooien ze hem in de put. Zijn situatie lijkt hopeloos.
En Jozef die in de gevangenis de schenker en de bakker ontmoet. Zij vertellen Jozef over hun dromen. Samen met de Here kan Jozef de dromen uitleggen aan de schenker en de bakker. En die dromen komen ook uit. Dit stemt Jozef hoopvol. Zou hij dan toch vrijkomen?
Hoop voor de toekomst. Jozef als koning die zijn broers weer ontmoet. En hen vraagt terug te komen met hun vader en jongste broertje Benjamin. De broers gaan met hoop voor de toekomst terug naar hun vader Jakob. De week wordt afgesloten met een kerkdienst waarin het thema centraal zal staan. De kerk zal dan ook leuk versierd zijn met de knutselwerken die de kinderen op school hebben gemaakt. De voorganger in deze dienst is dominee Spies. Kindernevendienst zal er zijn voor de kinderen van groep 1 en 2 van de basisschool. Voor de allerkleinste kinderen zal er oppas aanwezig zijn. De opbrengst van de collecte is bestemd voor ‘de Hoop’. Mensen op weg helpen naar een nieuw leven. Dat is onze missie. We begeleiden cliënten die te maken hebben met verslavingen, maar ook met psychische problematiek. We bieden hulp op veel verschillende manieren, ambulant, klinisch of in deeltijd. Dat doen we vanuit ons geloof in een liefdevolle God en met inzet van onze professionele ervaring en kennis.
Meer informatie op over ‘de Hoop’ kunt u vinden op www.dehoop.org

Reacties zijn gesloten.