Kindernevendienst

Kom je ook naar de Kindernevendienst?

Voor wie?
Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Wanneer?
Iedere zondagochtend, uitgezonderd in de zomervakantie,  tijdens de kerkdienst die om 9.30 uur begint. Tijdens de schriftlezing en de preek hebben de kinderen hun eigen Kindernevendienst.

  • Voor groep 1 (4 t/m 7 jaar – groep 1 t/m 4 van de basisschool) elke zondag.
  • Voor groep 2 (8 t/m 12 jaar – groep 5 t/m 8 van de basisschool) op de 1e t/m 4e zondag van de maand.


Waar?
De kinderen van 4 t/m 7 jaar (groep 1 t/m 4) komen bij elkaar in de kleine ruimte grenzend aan de ontmoetingsruimte en de kinderen van 8 t/m 12 jaar (groep 5 t/m 8) doen dit in de grote ruimte. Dit alles natuurlijk in het kerkgebouw Stationsstraat.

Wat doen we in de Kindernevendienst?
De kinderen vieren met elkaar en de leiding hun eigen dienst. Hierbij wordt gezongen, gebeden, geluisterd naar een verhaal uit de bijbel, gepraat met elkaar, geknutseld en gespeeld. Dit alles natuurlijk op een niveau en manier die aansluit bij de kinderen.

Wie leidt de Kindernevendienst?
Iedere zondag zijn er per groep twee volwassenen als leiding. In totaal zijn er 16 mensen actief bij de Kindernevendienst. Dit zijn allemaal gemeenteleden die het leuk vinden om samen met de kinderen met het geloof bezig te zijn.

 

 

Hoe past de Kindernevendienst in de dienst?

De kinderen komen voorin de kerk om samen met de leiding twee lantaarns aan te steken aan de paaskaars, het ‘lied van het licht’ te zingen. Daarna gaan ze naar hun eigen ruimtes. Bij terugkeer worden de lantaarns weer op de liturgische tafel gezet en vertelt een kind of de leiding iets over de Kindernevendienst. Daarna wordt er samen met de gemeente een kinderlied gezongen.

Meer informatie?
Lijkt het je leuk? Kom gerust een keertje meedoen! Of mail naar knd@pknhardinxveld.nl voor meer informatie.