Kledingsinzamelingsactie t.b.v. Roemenië

Kledinginzamelingsactie t.b.v. Roemenië

Omdat het helaas uitgegroeid is tot een terugkerende noodzakelijkheid, wordt door de Commissie Oost Europa (voorheen Stichting Contact Oost-Europa) ook dit jaar een grote inzameling van kleding en dekens georganiseerd. Deze actie vindt plaats ten behoeve van een vijftal dorpen gelegen in het westen van Roemenië, beter bekend als Transsylvanië, waar over het algemeen een etnische minderheid van Hongaarse afkomst woonachtig is. De Europese crisis is daar nog lang niet voorbij en treft hen zwaar. Vooral in de toch al arme dorpen moeten mensen al het mogelijke doen om in hun dagelijks levensonderhoud te kunnen voorzien. Via de opgebouwde contacten met vele bewoners bereikt ons steeds weer het bericht van hun behoefte aan geestelijke, maar zeer zeker ook materiële ondersteuning. Goede kleding, dekens en dekbedden zijn nog steeds goederen die hard nodig zijn!!!

De ingezamelde kleding zal worden gesorteerd en ingepakt, en met een vrachtauto en aanhangwagen zullen de goederen naar Roemenië worden vervoerd. Deze goederen worden door commissieleden persoonlijk aan de mensen van de diaconie van de plaatselijke kerken overgedragen, die er vervolgens zorg voor zullen dragen dat deze tegen betaalbare prijzen aan de bewoners aangeboden worden. De opbrengst zal ook dit jaar door de verschillende kerkbesturen van de Roemeense dorpjes worden besteed aan gemeenschappelijke doelen. Zeer zeker zal er oog zijn voor kansarme ouderen en kinderen die het werkelijk niet (meer) kunnen bolwerken.

Inzameling:

Vrijdag  10 oktober van 19.00 u tot 20.30 u en  Zaterdag 11 oktober van 10.00 u tot 12.00 u

Inzamelingspunten:
* Hervormde Gemeente: Peulenstr. (jeugdzaal – zijde Kerkweg)
* Hervormde Gemeente – Nieuweweg
* Gereformeerde kerk – Stationsstraat
* Gereformeerd Vrijgemaakte kerk “de Bron” – Maasstraat
* Hervormde Gemeente – Boven-Hardinxveld
* Gereformeerde kerk – Boven-Hardinxveld
* Hersteld Hervormde kerk – Buitendams 205
* Hervormde Gemeente – Giessen-Oudekerk

Het sorteren en inpakken van de kleding vindt plaats in een loods in Boven-Hardinxveld en wordt gedaan door vrijwilligers.

We zouden het fijn vinden om hierin ondersteuning te krijgen en zijn daarom op zoek naar mensen die ons hierbij willen helpen.

Mocht u zich geroepen voelen om op onze oproep te reageren, schroom dan niet en bel of mail naar Ada Klein (tel: 0184-612141 of 06-13253110 / adaklein@hotmail.com).

Indien u de actie ook financieel wilt ondersteunen, wordt dit zeer op prijs gesteld. De kosten voor het vervoer worden ieder jaar hoger en hoger. In de kerken staan collectebussen waar u uw bijdrage in kunt doen. Bij voorbaat onze hartelijke dank.

Reacties zijn gesloten.