Missionaire dienst 12 oktober 18.00 uur

Zondag 12 oktober organiseren we weer een missionaire dienst met als Thema: “Zegt het voort”. In deze dienst gaat de zeer bevlogen, en uit onze streek afkomstige, predikant Arjen ten Brinke uit den Haag voor.
Hij heeft daar in een nieuwe Vinex wijk, in opdracht van de PKN en de IZB, een nieuwe gemeente gesticht genaamd BOEI 90.
Arjen studeerde theologie maar wilde graag tijdens de studie al aan het werk. Ik voelde me geroepen door de woorden van Jezus uit Johannes 10: “Maar Ik heb ook nog andere schapen, die niet uit deze schaapskooi komen. Ook die moet ik hoeden, ook zij zullen naar mijn stem luisteren: dan zal er één kudde zijn, met één herder.”
1 december werd ik bevestigd en de dag erna zaten we dan in Den Haag – Wateringse Veld – in een grauwe VINEX-wijk met veel beton. Doodstil op straat. Het regende en af en toe, een opa en een oma met een kinderwagen.
Wat ga je dan doen als je fulltime betaald wordt? Zijn de resultaten verbluffend? Volgens mij gaat het niet om resultaten, ja we voelen ons gezegend, maar het gaat om het doen, wat Hij ons opdraagt. Uit liefde. Volgens mij zijn we hier toe geroepen: Leer ze het, Jezus te volgen, niet met mooie preken (dat ook) maar vooral hoe ze dat moeten doen in de praktijk. En, vergeet dit niet: Hij is met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.” Als er iemand enthousiast over de Zendingsopdracht kan vertellen is deze man het wel!
We hopen velen van u in deze dienst te mogen begroeten!

Reacties zijn gesloten.