Op 31 oktober besteedden de leerkrachten van de Rehobothschool op bijzondere wijze aandacht aan de Hervormingsdag. Zij plantten een appelboom op hun schoolplein.
In de voorbereiding van de herdenking van 500 jaar Reformatie is de organisatie schools500reformation opgericht. Ongeveer 300 Christelijke scholen in een wereldwijd netwerk plantten inmiddels een appelboom. Het project werkt via diverse activiteiten toe naar zijn hoogtepunt op 31 oktober 2017. Dan is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen aan de deur van de Slotkerk in Wittenberg heeft gespijkerd. Dat moment wordt wel gezien als het begin van de Reformatie.
Het symbolische gebaar van het planten van een appelboom verwijst naar de bekende uitspraak die aan Luther wordt toegeschreven: “Als ik wist dat morgen de wereld ten onder ging, dan zou ik vandaag nog een appelboom planten”.
Die uitspraak gaat over vertrouwen. Het vertrouwen, dat wat we vandaag doen met het oog op de toekomst, zin heeft. Hoe de toekomst er ook uitziet. Scholen in de traditie van de Reformatie proberen vanuit hun geloof in Jezus Christus hun leerlingen dag in dag uit iets van dat vertrouwen mee te geven. Ze zaaien en planten, in het vertrouwen dat dat vrucht draagt, ook al weten ze niet hoe en wanneer. Dat maken ze zichtbaar met het planten van een appelboom.
De Rehobothschool heeft de appelboom ontvangen van de Christelijke bestuursorganisatie Verus. In zijn dankwoord verwoordde directeur Jan Vink de verbondenheid met Christelijke scholen, dichtbij en ver weg.
Als afsluiting werd door een leerkracht Psalm 46 gelezen en het Lutherlied gezongen.