taakgroep Vieren

INFORMATIE-AVOND VOOR LECTOREN (november / december 2019)

Als taakgroep Vieren zijn we op zoek naar lectoren: mensen die het mooi, leuk of fijn vinden om af en toe de schriftlezing te verzorgen in de viering. We willen namelijk vanaf 1 december in iedere ochtendviering een lector de lezingen laten doen.

Dit, omdat liturgie iets is van en voor de gemeente en daarom ook dóór de gemeente. We willen een rooster maken, zodat je als lector weet wanneer je aan de beurt bent. Denk je dat dit iets voor je is, maar twijfel je nog of je het wel goed kunt of wil je je goed voorbereiden? Dan organiseren we speciaal voor jou een informatieavond voor potentiële lectoren!
Tijdens de informatieavond krijg je allerlei nuttige tips, zodat je je goed kunt voorbereiden. Zo leer je waar je op moet letten, zodat je goed en duidelijk overkomt, in zowel de kerk als via de internetverbinding. De volgende onderwerpen komen aan bod:
– Hoe bereid ik mij voor?
– Hoe zorg ik ervoor dat ik niet erg nerveus ben?
– Welk leestempo moet ik aanhouden?
– Hoe hard of zacht moet ik spreken?
– Hoe dicht sta ik bij de microfoon?
– Hoe is mijn (lichaams)houding?
– Welke tips en tricks kunnen we met elkaar uitwisselen?

Als voorbereiding kies je een tekstgedeelte uit de Bijbel (10-15 verzen), wat je thuis al kunt oefenen. Iedereen komt aan de beurt om zijn of haar lezing te doen en we kijken gezamenlijk naar de bovenstaande punten.
Wil jij je opgeven als lector en met regelmaat een lezing verzorgen? Kom dan naar de informatieavond op dinsdag 12 of dinsdag 26 november in de kerk.
Als je je even van tevoren opgeeft, via vieren@pknhardinxveld.nl zorgen wij dat er voldoende koffie klaarstaat.

Groeten namens de taakgroep Vieren,
Annelies Alblas